Kelly Schild Berglind

Kelly Schild Berlind – lägg det namnet på minnet. Hon är hoppryttaren med meriter från 1.50-hoppning och arbetar som beridare där hon utbildar nästa generations hopphästar hos Jonas Holmberg och Charlotte Andersson som driver Vellinge Ridcenter.

Yagya besökte hästgården i Vellinge för en fotografering med Kelly och lillasystern Mira – som också är aktiv inom ridsporten. Båda två har en unik stil, såväl på hästryggen och som privat. Och är sannerligen två lovande ryttare att hålla koll på framöver.

Ett liv med hästar

– Jag började rida på Sundby Ridskola när jag var 7 år. Jag tror jag hade tjatat ett tag då. Pappa har haft häst som ung så för honom var det naturligt, och han hängde alltid med mig i stallet när jag väl hade börjat.

– Det kommer alltid vara hästar i mitt liv på ett eller annat sätt. Jag kan inte komma på vad jag skulle göra utan hästarna. Kan liksom inte vara utan dem!

– Jag är sällan rädd när jag hanterar hästarna eller rider. Jag har fått en bra uppväxt och lärt hur man hanterar hästar på ett säkert sätt, därav känner jag mig trygg i de flesta situationer.

Vill utbilda framtidens stjärnor

– Målet med med min ridning är att fortsätta utbilda våra unga hästar så bra som möjligt och hoppas att de kan bli stjärnor på tävlingsbanan i framtiden! 

– Jag har många nära vänner som har ridit mästerskap och som rider i landslaget. Det är inspirerande att ibland kunna rida samma tävlingar som de, men också att sitta hemma i soffan och titta på dem när de rider stora mästerskap!

– Jag gillar att rida olika typer av hästar, vilket ingår i mitt jobb. Allt från 3-åringar till färdiga tävlingshästar.

Valacken Quijote är 11 år och Kellys bästa häst just nu. Han är e. Quintender ue. Provider. Det är en kille med mycket personlighet. Han älskar mys och godis. På tävlingsbanan är han en kämpe och gör alltid sitt bästa. I somras fick vi vår första placering i 145-hoppning.

"På fritiden träffar jag gärna vänner, hänger med familjen och tar det lugnt."

small-image-kelly-1

"De beiga ridbyxorna har en perfekt passform och kommer bli jättefina för mig att ha på tävling."

In this look
Compression Riding Breeches Tan
Buy
In Between Midlayer Tan
Buy

Varierad träning

– Jag tränar och tävlar i hoppning, men tränar även dressyr. Försöker variera träningen så mycket som möjligt! Ingen häst tycker att det är kul att vara i ridhuset varje dag. Vi har en enorm gräsbana som man kan göra allt på: dressyr, hoppning och konditionsträning.

– På vintern blir det lite fler dagar inne i ridhuset, men så fort vädret är okej så ger jag mig ut även under de kalla månaderna! Men sommaren är ju såklart fantastisk när man kan jobba med hästarna utomhus hela tiden. 

– Om jag måste välja mellan att rida hoppning i dressyrsadel eller dressyr i hoppsadel så väljer jag dressyr i hoppsadel! Rider nästan bara i hoppsadel för det är det jag trivs bäst med.

– Något jag inte kan vara utan är bra ridbyxor! Jag lever nästan bara i ridbyxor så det är viktigt att de är sköna, snygga och även har en hög kvalité. Utanför stallet är min personliga stil är inte så specifik, utan blandar lite som jag känner för. Tidigare var jag inte så modig. Nu vågar jag sätta på mig lite vad jag känner för utan att bry mig om vad andra ska tycka.

"Jag som ryttare har bra tålamod, försöker alltid lyssna på hästen och känna av dagsformen för varje individ."

small-image-6

"Magväskan är perfekt när man rider ut! Man tänker inte ens på att man har den på sig."