Mira Schild Berglind

Möt den 19-åriga hoppryttaren Mira bosatt i Vellinge, Skåne. Redan som ettåring spenderade hon tid i stallet då hela familjen än idag är engagerade inom ridsporten. Mira är hoppryttaren med stort modeintresse som aldrig är rädd för att sticka ut med sina klädval. I stallet sitter det mesta tight, privat har hon en streetigare stil och handlar mycket second hand.

Yagya besökte hästgården i Vellinge för en fotografering med Kelly och lillasystern Mira – som också är aktiv inom ridsporten. Båda två har en unik stil, såväl på hästryggen och som privat. Och är sannerligen två lovande ryttare att hålla koll på framöver.

Började i tidig ålder

– Eftersom hela min familj har ett hästintresse har jag hängt i stallet mycket redan under året jag föddes. Jag började rida på Sundby Ridskola när jag var fyra år, och kan inte minnas ett liv utan hästar.

– Stallet för mig är som en fristad. När jag sitter i sadeln tänker jag inte på så mycket annat. Man blir en bättre ryttare för varje häst man rider och varje gång man tränar, därför slutar det aldrig att vara kul.

"Hon är en stor anledning till att jag rider"

Det finns många ryttare som jag ser upp till men genom åren har min storasyster Kelly varit en stor förebild för mig. Hon är en stor anledning till att jag rider. Samtidigt som hon tävlar på hög nivå, tränar många elever och rider massor med hästar så stöttar hon alltid mig.

"På fritiden tränar jag på gym, och har gjort sedan flera år tillbaka. Utöver det är jag mest i stallet och med vänner."

small-image-mira-1_8fd8e3ba-786a-4f10-9fea-342bd2563f64

"Jag älskar jackan i flannel! Den är perfekt att ha stallet, och funkar lika bra till vardags"

In this look
Compression Riding Breeches Tan
Buy
Carry On Belt Bag Black
Buy
In Between Midlayer Tan
Buy

Motiverande träning

– När vi tränar brukar jag blanda in markarbete och små hinder ganska ofta i det vardagliga arbetet. Min häst älskar att hoppa, därför är det ett bra sätt att hålla både hennes och min motivation uppe. Annars försöker jag rida ut så mycket som möjligt. Hon hopptränas en gång i veckan, och en vanlig vecka har hon en vilodag.

– Som ryttare uppfattas jag nog som lyhörd. Försöker alltid lyssna in mina tränares kritik och tips. Jag gillar verkligen att träna för tränare, både dressyr och hoppning.

– Om jag måste välja mellan att rida hoppning i dressyrsadel eller dressyr i hoppsadel så väljer jag dressyr i hoppsadel! Även om jag rider mycket i dressyrsadel till vardags, är jag tryggast i hoppsadel.

– Putsmedel är en viktig sak för mig i stallet! Allt måste smörjas och putsas efter varje pass.

"Sessan är en envis och känslig häst som är rolig att arbeta med, trots att hon ibland har en del temprament"

small-image-1_dc6d5396-0627-437c-bf10-c5db840de1d9

Kombinerar ridning med studier

– För några år sedan var mitt mål med ridningen att jobba med sporten på elitnivå, men under gymnasiet insåg jag att det finns så mycket annat spännande att plugga och jobba med utöver ridsporten. Därför skulle jag säga att mitt mål just nu är att bli så bra som möjligt med min häst, och samtidigt kunna kombinera det med studier. Med Sessan tävlar jag i hoppning och tränar dressyr. Hon är ett 11-årigt sto e. Cornets prinz ue. Grannus.

– Ridningen har lärt mig att vara välplanerad, alltid ligga ett steg före och att man klarar mer än man tror.

"Midlayern är lagom figursydd och i samma sköna och elastiska material som ridbyxorna"